FC2ブログ
Culinary Arts Student's Cooking Journal
料理学校生の学習ジャーナル

卒業しました


ご無沙汰しております。 4月24日に無事卒業し、27日のフランス語の期末テストも無事終了したので、28日から5月14日まで、大阪へ里帰りしていました。 その時の様子は本館ブログに詳しく記録しています。  このブログは学校で学んだ事を中心にした記録目的でしたので、めでたく学校を卒業したので、これでクローズさせていただきます。  これからは、
  • 普段の出来事のブログは― 続・いつか虹の橋のたもとで にて
  • 作品写真集は― Pastry Chef Wannabe にて 更新します。 今まで訪れてくださった方々に感謝。 これからはパティシェへの道に励みます。 応援ありがとうございました。

    2009年5月
  • スポンサーサイト  
    --/--/-- (--) | Edit |
    上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
    新しい記事を書く事で広告が消せます。

                             
    ランキング参加 - クリックしていただけると嬉しいです
    にほんブログ村 海外生活ブログ アメリカ中西部情報へ にほんブログ村 料理ブログ 調理師・栄養士へ

    --/--/-- --:-- | スポンサー広告 | | Top▲
    New Mexican Guacamole  
    04/16/2007 (Mon) | Edit |
    flag of New Mexico

    Guacamole

    Guacamole

    ■ Ingredients ■  for 4 people 

  • avocado  M 2
  • tomato  M 1
  • garlic  2 cloves
  • jalapeño  1
  • iceburge lettuce (shred)  4 pcs.
  • garlic (graded)  1 clove
  • salt/pepper  

    ■ Direction ■

    guacamole2.jpgguacamole3.jpg

    【1】
    Spoon avocado out of skin and roughly mash with a fork.

    【2】 Mince jalapeño. Be sure to wear gloves and protect your fingers. If you like it spicy, use seeds and membrane.

    【3】 Combine avocado and jalapeño in a bowl and add graded garlic, salt, and pepper to taste.

    【4】 Cut tomato in a half and remove seeds. Cut the tomato in 1/2 inch cube. Shred lettuce. Place above guacamole on a bed of lettuce and top with tomato cubes.

    guacamole4.jpgI do not recommend making guacamole ahead of time since it gets soggy and avocado turns black. To avoid turning black, you can keep the seed of avocado with guacamole or cover the surface of guacamole with plastic wrap to avoid contact with air. Some folks add lemon or lime, but it only makes it soggy.


    The most important thing is to pick the right (ripe) avocados.
  •                          
    ランキング参加 - クリックしていただけると嬉しいです
    にほんブログ村 海外生活ブログ アメリカ中西部情報へ にほんブログ村 料理ブログ 調理師・栄養士へ

    04/16/2007 13:19 | Recipe・Cooking | Comment (0) | Top▲
    Comments
    Submit Your Comment
    URL:
    Comment:
    Above buttons can be used to enhance your comment appearance.
    Definitions are (from left): Bold, Italic, Underline, Strike Out, Color, Graphic Icons

    Password: enter 4-digit numbers which can be used to edit your comment
    Private: Please use the mail form on the bottom right of this page for a private message.
     





    上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。